Vilken festtyp är du?

När man pratar om fest och nöje så har alla sina olika definitioner av vad man är för typ. Alla är ju såklart individuella, men när man tittar på det här närmare så finns det faktiskt olika typer av personligheter som man kan göra generaliseringar på (Självklart bara på skoj!). Här har vi sammanfattat en lista på olika festtyper som är vanligt förekommande när du är ute på festival, klubb, spelningar eller andra roliga tillställningar. Känner du igen dig i någon?

  • Den maniska stressaren

Den där typen som ska hinna med precis allt. Har troligen en kalender både i väskan och digitalt via någon app, så att den enkelt kan följa sitt program för att se till att man inte missar någonting. ”Om man har betalat så ska man ha valuta för pengarna” är något som du troligen kan höra från denne. Precis när du sett klart en grym show av Elliphant och vill prata om scenframträdandet så står den här personer redan och poppar Skrillex på andra sidan festivalområdet.

 

  • Lekfarbrorn/Lektanten
    Är det någon som är med på sanning&konsekvens?” hör man hur någon skriker, och då vet du att lekfarbrorn eller lektanten har anlänt till festen. Denne person kommer alltid fullt munderad med kortlekar, flaskor, appar och andra saker man kan spela eller leka. Troligen är det här någon som anser att tystnad är det farligaste som finns, och som därför gör allt för att alla hela tiden ska vara med och vara aktiva. Denne blir oftast för full och däckar normalt innan tolvslaget, tack vare alla öl som halsats i någon av alla lekarna.

 

  • Trögisen

I soffhörnet sitter trögisen med sin öl som hen troligen öppnade för fyra timmar sedan. Lite över hälften av burken är uppdrucken. På fyra timmar! Säger inte så mycket men brukar skrocka med halvhjärtat när andra drar ett skämt. Vill egentligen gå hem men för att bibehålla ett rykte som en social person så dyker trögisen ofta upp en stund, bara för att synas. Sedan åker hen hem lagom till nyheterna vid 22:00.

 

  • Nostalgikern
    Här har vi den som kommer med alla gamla fotoalbum och sparade biljetter till varenda festival ni någonsin varit på. Personen som vägrar leva i nuet utan som hellre drömmer sig tillbaka till gamla minnen och romantiserar precis allting.

 

  • Rävarn

Huuuuuuuuuulk!!!” hör du utanför trappen och där ligger rävarn. Ingen vet egentligen vem det här är, men det finns alltid en person som ligger och kräks redan vid nio-snåret. Efter en stund försvinner denne oftast från festen, och ingen vet varifrån hen kom, och därför heller inte vart hen sedan försvinner.