Renoveringsfest – det nyaste!

Av alla tänkbara fester, event, galor och show-offs du kan tänka dig så måste väl ändå renoveringsfester vara det nyaste på kartan. Om du själv bor i hus så är det ett ypperligt bra sätt att få hjälp av vänner och bekanta med sådant som fasadmålning och trädgårdsfixande, medan du som vän till husägare kan njuta av det faktum att du får en inbjudan till ett härligt partaj!

paint the window

Gör fönstermålningen till en fest istället för att se det som jobbigt arbete!

För dig som ska renovera – här är tipsen!
Om du står inför renoveringar så kan det till en början vara bra att separera ut vad du kan tänka dig att låta amatörer hjälpa till med, och vad du kanske hellre ska anlita professionella hantverkare till. Nedan får du en lista med ”Do’s och Don’ts” för amatörer som kan vara bra att ha som riktlinjer.
Amatörjobb

  • Utvändig målning av hus
  • Klippa ner buskar och träd
  • Rensa ogräs och rabatter
  • Måla staket

 

Professionellt jobb

  • Installera vitvaror
  • Kakla och klinka våtrum
  • Byta köksluckor
  • Elektronik

 

Såhär fixar du festen
Välj ut en helg i god tid då du tror att du kan få med dig många personer i din renovering. Skicka ut inbjudan till vänner, kollegor och familj där du beskriver att det handlar om en renoveringsfest där man förväntas hjälpa till, men där man också som tack för hjälpen kommer att bjudas på middag, dryck, tilltugg och en efterfest.

Därefter sätter du en bra dagordning och stolpar upp vad det är som man förväntas kunna bidra med och ber om svar från samtliga kring vad de helst vill göra. Se till att du ordnar med alla nödvändiga verktyg och tillbehör som behövs för att dina vänner ska kunna utföra jobben också, och då även alla tänkbara skydd.

Sedan är det att ta fram grillen och hoppas på fint väder! Se till att du kan få ut musik på gården, och ha ett bord med dryck framme så att dina gäster kan självservera sig med energi under tiden ni arbetar.

 

Vi lovar att det kommer bli en härlig tillställning för både er och era gäster!