Ekologiska val i din vardag

Att välja ekologiskt och närproducerat är något som det pratas mycket om idag. I takt med att vi blir alltmer miljömedvetna så rekommenderas vi att bli mer medvetna när vi ska välja, vare sig det handlar om hur vi ska försörja vårt hus med el, vilken bil vi ska köpa (eller inte köpa), vilket mat som är bäst, vilka företag som ska supportas m.m. Och det här är något positivt, samtidigt som många ändå känner svårigheter inför det här. Vad ska man börja med egentligen? Vi ger dig 3 saker du kan börja med att förändra i din vardag, för som man brukar säga: ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”.

Tre tips för ett bättre ekologiskt leverne

  • Ät och drick ekologiskt
    Idag finns ett stort urval av ekologiska val i de flesta matvarubutiker. En del må vara betydligt dyrare, medan andra bara handlar om några kronors skillnad. Börja successivt byta ut standardvarorna mot ekologiska, och om det är tufft med ekonomin så kan du i alla fall börja med de som inte kostar så väldigt mycket mer. Se också till att bara äta på restauranger som arbetar med ekologiska råvaror.
  • Använd ekologiska skönhetsprodukter
    Smink och hudvårdsbranschen har också tagit fram mycket bättre alternativ idag, och här rör det sig ofta heller inte om några dramatiska skillnader i pris. Börja med ekologisk hudvård och makeup istället för de traditionella märkena.
  • Välj nöjen som är miljövänliga

Att sätta sig i bilen och köra runt några timmar för att man tycker att det är kul är inte en försvarbar hobby. Förlåt alla bilfantaster, men det kostar faktiskt mer än det smakar. Hitta alternativa intressen som inte tar kål på vår miljö. Cykel, skateboard eller inlines kanske. Eller en eldriven segway? Bil är inte det enda roliga som finns här i världen, och det vet du.