Det stora bullbaket

Det finns nog ingen familj i Sverige som inte har provat på att baka plåt efter plåt med diverse bakverk – många gånger av de tillfällena så är det de klassiska kanelbullarna som bakas. Det innebär en hel del arbete, men frukten av mödan är verkligen värt det. För inte enbart kommer det att lukta helt underbart under tiden bullarna gräddas, det kommer också smaka alldeles fantastiskt när väl bullarna är uttagna ur ugnen och man äntligen kan få sätta tänderna i en nybakad bulle. Men stora portioner betyder att det blir mycket över, och hur ska man göra för att kunna bevara känslan av nybakat så länge som möjligt? Jo, genom rätt förslutning och förvaring!

 

Kläm till påsen!

Det naturliga steget att ta efter att bullarna, eller vad man nu har bakat, har svalnat är att lägga dem i plastpåsar, eftersom att det i sin tur bevarar den fuktighet som finns och gör att bullarna inte blir torra. Men ändå upplever många ett problem med just det, så vad är det som är problemet? Många knyter ihop påsarna, eller sätter ihop dem med gummisnoddar, men det kräver ett omfattande arbete och i sin tur blir det inte heller speciellt enkelt att öppna och stänga. Lösningen på det är enkel – en klämma!

 

Med hjälp av en klämma så ordnar du snabbt och enkelt en skyddande miljö för dina bakverk, som dessutom är barnsligt enkel att öppna och stänga igen. Genom att se till att du också trycker ut det mesta av luften innan du klämmer till påsen med en klämma så skapar du de absolut bästa förutsättningarna för att bullarna i påsen kommer att smaka gott i flera veckor framöver! Så gör dig själv och alla framtida fikastunder en stor tjänst – investera i ett gäng påsklämmor. De är enkla att få tag på, finns i mängder av olika storlekar och kostar inte heller speciellt mycket.