Campa i hjärtat av Sverige

Vi svenskar är verkligen ett campande folk. Det har väl knappast undgått någon att vi varje sommar ser mängder av husvagnar och husbilar på våra vägar, på väg någonstans för att fira sommaren och ledigheten. Det kan vara ett gissel för en normal bilförare, men att detta är en trend som fortfarande pekar uppför tyder på att vi kommer att få vänja oss att det bitvis går lite saktare på våra svenska vägar för oss under sommarhalvåret. Camping är ett sätt att gå tillbaka till lite mer bohemiska livsföringar, och det är njutbart i sig. Därför bör camping och campingsemestrar uppmuntras än mer, och Sverige har många fina platser att bjuda på!

 

Åk norrut och upplev Sverige

Det är många som väljer att styra sin kosa nedåt i Sverige när det ska besökas campingplatser och liknande. Anledningarna är många, och det mesta beror på att det finns en högre andel av campingar åt det hållet, samtidigt som det finns fler städer efter vägarna där man kan fylla på sin ranson av saker som behövs för campingen. Sen finns det också mycket att se söderut i Sverige, med västkusten, Gotland och Skåne, men det finns en annan del av landet som är minst lika underbar. Kolla bara på Dalarna.

 

Dalarna brukar sägas vara hjärtat i Sverige, och man kan verkligen förstå varför. Det här är ett landskap som har allt. Här hittar du de stora slätterna, de vackra skogarna och inte minst – den underbara fjällvärlden. Det är något som verkligen måste upplevas. Och det är lätt att tro att fjällvärlden ska vara kall under sommaren, men den är minst lika varm som övriga Sverige, kanske till och med lite mer njutningsfullt. Så är det camping med oslagbara upplevelser som du är ute efter så är camping i Dalarna verkligen något att rekommendera, besök www.alvdalencamping.se för mer info!